Kruidig eekhoorntjesbrood



Ingrediënten:

5 zongedroogde tomaten
100 gr vers of 25 gr gedroogd eekhoorntjesbrood
500 gr volkoren tarwemeel
1 tl zout
1 el rozemarijnnaaldjes fijngesneden
5 takjes tijm, blaadjes afgestroopt
15 gr verse gist of 7 gedroogde
75 gr ontpitte groene olijven in plakjes
1 el olijfolie






Bereidingswijze:

Gedroogde tomaten en gedroogd eekhoorntjesbrood in een
kom leggen en overgieten met 5 dl kokend water en 30
minuten laten staan. Daarna goed uit laten lekken en
droogdeppen. BEWAAR HET WEEKVOCHT.

Meng het terwemeel met het zout, de rozemarijn en de tijm.
Voeg het weekvocht toe en maak een mooi samenhangend deeg.
Voeg eventueel nog wat water toe. Dek het deeg toe en laat
het 30 minuten rijzen.

Snijd de tomaten en de paddestoelen met de olijven in
stukjes en kneed dit door het deeg. Laat het deeg afgedekt
nog een uur rijzen. Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snijd de deegbal op 3 plaatsen overlangs 1 cm diep in.
Bestrijk het deeg met olijfolie. Bak het brood in 40-45 minuten gaar.

Home