Kruidig eekhoorntjesbrood |
Ingrediënten: 5 zongedroogde tomaten 100 gr vers of 25 gr gedroogd eekhoorntjesbrood 500 gr volkoren tarwemeel 1 tl zout 1 el rozemarijnnaaldjes fijngesneden 5 takjes tijm, blaadjes afgestroopt 15 gr verse gist of 7 gedroogde 75 gr ontpitte groene olijven in plakjes 1 el olijfolie |
Bereidingswijze: Gedroogde tomaten en gedroogd eekhoorntjesbrood in een kom leggen en overgieten met 5 dl kokend water en 30 minuten laten staan. Daarna goed uit laten lekken en droogdeppen. BEWAAR HET WEEKVOCHT. Meng het terwemeel met het zout, de rozemarijn en de tijm. Voeg het weekvocht toe en maak een mooi samenhangend deeg. Voeg eventueel nog wat water toe. Dek het deeg toe en laat het 30 minuten rijzen. Snijd de tomaten en de paddestoelen met de olijven in stukjes en kneed dit door het deeg. Laat het deeg afgedekt nog een uur rijzen. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de deegbal op 3 plaatsen overlangs 1 cm diep in. Bestrijk het deeg met olijfolie. Bak het brood in 40-45 minuten gaar. |